|
| Author |
Message |
Gökhan Eren
Level 4

|
|
Post subject:
Doing Doing 747 |
|
|
Ya Allah diyerek Doing 747 ye giriştik bakalım da eyi mi ettik kötü mü bilemiyorum...
Genel görünüm;
Motorlardan başlayayım istedim;
İniş takımları yuvaları ve dikmeleri;
Bilimum tekerlekler falan filanlar önce beyaz halleri boyanırken ve sonrası.Kulakların çınlasın Berk Oğuzülgen,Alümınyum metalızer yaptım dün gece.Parlatınca çok parladı,bu gece elimde gun metali var bir de onunla deneyeceğim bakalım nasıl görünecek;
 |
|
| Thu Jul 17, 2008 3:31 pm |
|
| |
| Author |
Message |
Berk Oğuzülgen
Yönetici

|
|
Post subject:
|
|
|
abi şimdiden kolay gelsin....Ellerine sağlık. Gun metal ile isteğin sonucu alacaksın abi.ben metalizer olarak stainless yada burnt iron önerdim bende çalışmaktayım şu an yeni modeller geliyor ben hep küçükten gidiyorum hayırlısı  |
|
| Thu Jul 17, 2008 3:44 pm |
|
| |
| Author |
Message |
Gökhan Eren
Level 4

|
|
Post subject:
|
|
|
Evet Berk hatırlıyorum kardeşim.Bu arada özel mesajını aldım,bu akşam bir ziyaret yapacağım sana on-lıne
Bu modelin yolcu pencerelerinin dekalleri yok ne edecez?Ayrıca daha önce o alta takılacak parça var ya ,o ne be kardeşim,deli eder adamın...  _________________ Üretenler bir adım öne çıksın
Üretmeyenler;
İSTİKAMET SAĞINIZ DAĞILIN MARŞ MARŞ!!! |
|
| Thu Jul 17, 2008 6:55 pm |
|
| |
| Author |
Message |
Gökhan Eren
Level 4

|
|
Post subject:
|
|
|
Gövde birleşti ve maraz çıkıp can sıkabilecek yerlere dayrektli olarak mesir macununu çektim.Gövde oturmasında sorun yok da iniş takımlarının takılıp onun da alttan gövdeye monte edildiği parçanın uyumu saç baş yolduran cinsten.Resmen cereyan yapıyordu aradaki boşluktan .Ama macun ile kapattık allahtan;
Kaybettiğim detayları da sert plastikten kestiğim bir plakanın yardımı ile tekrar açtım;
Motorların çıkış kısmını boyamak için Modelmaster siyah,Dark ghost gray ve revell matt 90 dan faydalandım;
Daha sonra (Kuruduktan sonra) maskeledim;
 _________________ Üretenler bir adım öne çıksın
Üretmeyenler;
|
| Thu Jul 24, 2008 12:49 pm |
|
| |
| Author |
Message |
Umut Öztürk
Level 1

|
|
Post subject:
|
|
|
|
| Fri Jul 25, 2008 12:07 pm |
|
| |
| Author |
Message |
Gökhan Eren
Level 4

|
|
Post subject:
|
|
|
Umut hocam güzel sözlerin için teşekkür ederim.
Motorların iç kısmı 3 renkten oluşmakta ve ben o renkleri yapmak için maskelemeya başvurdum.Önce maske bantlarını elimdeki Nutella kapağı yardımıyla kesmeye başladım;
Sonra kestiğim parçayı dolamadım ve kürdan ile ezip güzelce yapışmasını aralara kaynak yapmamasını sağladım;
Alüminyum Metalayzır boyamı atmaya hazır hale geldiler;
Üretmeyenler;
|
| Sat Jul 26, 2008 1:14 am |
|
| |
| Author |
Message |
Gökhan Eren
Level 4

|
|
Post subject:
|
|
|
Sonra da Modelmaster Alüminyum Metalızer i inceltmeden dayrektli olarak haznaya fırça ile alıp malın ortasına attım,attıktan 1 saat sonra da pamuklu bir bezle parlattım.;
Parlatma işlemini maske bantlarını çıkartmadan yaptım yoksa diğer boyalara metalik partiküller bulaşacaktı lakin ilk yaptığımda bulaştı çünkü :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[.Sonra dikkatlice maskeleri çıkartıp metalızer boyanın özel koruyucusu olan Sealer ı da inceltmeden attım ve boyamı korumaya aldım.Açın gözünüzü bakmayın şaşı,alayınız gelse yıkamaz Beşiktaşı vaziyeti oldu yani;
Palleri içine koyup motorları yeşil kafa ile umarım macun kullanmama gerek kalmaz ümidi ile kapattım;
Motorları kapattıktan sonra allahın emri gibi iz kaldı tabi ki.Ne yaptık MR.Surfacer ile müdahale ettim;
Müdahale sonrası 500-1200 ile temizliği yaptım;
Üretmeyenler;
|
| Sat Jul 26, 2008 1:15 am |
|
| |
| Author |
Message |
Gökhan Eren
Level 4

|
|
Post subject:
|
|
|
Ve ardından uç kısımlara Revell 90 ı attım;
Pallere gun metali pistolenin basıncını düşürerek fışkırttım;
Sonra alayının ben.................;
Motorların kapakları ayrı verilmediğinden maske bandı yardımı ile maskeleyiverdim,boyamanın kolay olması için de patafıks ve kürdan yardımı ile el kundağı yaptım ve yönlerini çemço vadisine doğru çevirdim ;
Ardından da verdim Revell sm 374 ü ;
Üretmeyenler;
|
| Sat Jul 26, 2008 1:16 am |
|
| |
| Author |
Message |
Gökhan Eren
Level 4

|
|
Post subject:
|
|
|
Sonuçta detaylarını da tekrardan açtığımız motorlarımız yarın sabah tuvalette otururken maske bantları açılmak üzere dinlenmeye bırakıldı ;D ;
Tekerleklerimiz tam tekmil yere basıyorlar fekat,montaj sonrası ne olacaklar meraktayım ben de.Tekrlekler MM siyah içleri Revell 90 ile boyandı.Bu arada onları yıkamadım bu sefer;
Kapaklarımız de kapak olurcasına tamam;
Soru:Bu adam ne yapıyor???
a-Zayıf olan bicepsleri için dirsekten flexıon yapıyor
b-Arşesini (keman yayı) almış ''''Eski Dostlar '''' adlı şarkıyı çalıyor
c-En sevdiği ve abone olduğu zımpara işini yapıyor
d-Bilekliğinin altındaki beyazlık ile gündüzleri sürekli güneşin altında olduğunu ispatlıyor.Hani uçuyor kaçıyor konuyor gibi iş açıklamaları varya o da işini anlatmaya çalışıyor. ;D
e-herkese iyi modeller ve üretimler...  _________________ Üretenler bir adım öne çıksın
Üretmeyenler;
|
| Sat Jul 26, 2008 1:17 am |
|
| |
| Author |
Message |
Berk Oğuzülgen
Yönetici

|
|
Post subject:
|
|
|
Artık yorum yapmamaya karar verdim.Çünkü güzel ,şahane mükemmel kelimeleri kesmeyecek biliyorum...
Gun metal olarak tamiyamı kullandın testors mu abi...
Kolay gele..Anasayfaya bir model daha geliyor |
|
| Sat Jul 26, 2008 1:52 am |
|
| |
| Author |
Message |
Gökhan Eren
Level 4

|
|
Post subject:
|
|
|
Testors kullandım Berk,güzel sözlerin için teşekkür ederim kardeşim de senin tezgah benim başımı döndürdü...  _________________ Üretenler bir adım öne çıksın
Üretmeyenler;
|
| Sat Jul 26, 2008 9:04 am |
|
| |
| Author |
Message |
Gökhan Eren
Level 4

|
|
Post subject:
|
|
|
Gece son zamanlarımı astara ayırdım,astarı Tamıya beyaz ile attım;
Sabah kalkınca maskeleri açtım,sorun yoktu ve sonuç gayet tatminkardı.Maske açış anından resim veremiyorum resim aralarını okuyanlar anlayacaktır.Anlamayana davul zurna az...
Sabaha güneş ışımda çıkan başka sevimsiz küçük boşlukları da MR.SURFACER 500 ile giderdim,akşama 2000 ile tesviye ve kısmetse alta Revell 374 atacağım;
Üretmeyenler;
|
| Sat Jul 26, 2008 11:45 am |
|
| |
| Author |
Message |
Gökhan Eren
Level 4

|
|
Post subject:
|
|
|
Astar ve 2000 sulu zımpara sonrası modellerin altına Revell SM 374 ü attım,Berko bu boya havadar bir ortamda yarın akşama kurur mu?Yarın akşam maskeleyip beyaza gireyim diyorum;
Umarım pazartesiye ''beyaz'' bir sayfa ile başlayabilirim . _________________ Üretenler bir adım öne çıksın
Üretmeyenler;
|
| Mon Jul 28, 2008 12:40 am |
|
| |
| Author |
Message |
Berk Oğuzülgen
Yönetici

|
|
Post subject:
|
|
|
Hocam eline sağlık
Valla o 374 denen mahluku oldum olası sevedim.ben ona karşılık olan humbrolu kullanıyodum.yarına kadar kurur bence hocam.Sonuçta gloss değil semi matt.en azından bende kurumuştu |
|
| Mon Jul 28, 2008 2:12 am |
|
| |
| Author |
Message |
bulut gezer
Yönetici

|
|
Post subject:
|
|
|
Gökhan abi ne diyim bilmiyorum ama şunu söyliyim hayran kaldım valla özellikle o motorlar muhteşem final fotolarını şimdiden tahmin ediyorum bu siteyi ilk kurduğumuzda berk ile slow modeller'ı aramıza katmayı isterdik ama artık gerek kalmamış diye düşünüyorum çünkü bizde iki slow modeller var zaten biri "berk "biride "gökhan" abi  |
|
| Mon Jul 28, 2008 5:21 pm |
|
| |
|
|
|
 |
Page 1 of 4 |
Goto page 1, 2, 3, 4 Next
|
| |
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
 |