|
| Author |
Message |
Berk Oğuzülgen
Yönetici

|
|
Post subject:
Revell Rj-85 ''Lufthansa'' |
|
|
Dostlar;
Yarışmaya aslında oldukça sıkışık bir zaman diliminde, dava dilekçeleri hazırlama ve anlamsız bir tez yazımı arasında, geç de olsa, yapımı basit ve son derece sevdiğim model olan Rj-85 ile girmeye karar verdim ( ki zaman kalırsa bir kaç model daha yapmayı planlıyorum). Modeli ilk kez yapmadığım için prosedür oldukça hızlı ilerleyecek gibi...
Modelle ilgili bahsetmek istediğim en önemli husus dekaller... Zira şu anda kit bu dekaller ile satılmamakta. Yanlış hatırlamıyorsam bu kit dekal ikilisi, Revell'in piyasa Rj-85' i ilk kez sürdüğünde verilmişti ve oldukça eski olmakla beraber benim modelciğin ilk başlarında yaptığım 2. modelimdi... Fakat çok berbat yapıtğım için şimdi bir bakıma benim için anı tazeleme olacak. Böyle anı tazelemeleri severim ;
Öncelikle modelleyeceğimiz uçak D-AVRC ;
Kitimiz;
Kanatları ve iniş takımlarını birleştirdim;
Gövdede bulunan camları iptal ettim... Zira üzerine dekal gelecek ve dekal geldiğinde çökme yapmaması ve dekale zarar gelmemesi gerektğinden bu yöntem en iyisi. Bunun için;
Öncelikle camların önüne maske bandı çekip;
İçeriyi 5 dakikalık epoxy putty ile doldurdum;

Last edited by Berk Oğuzülgen on Sat Jan 24, 2009 9:11 pm; edited 1 time in total |
|
| Sat Jan 24, 2009 9:06 pm |
|
| |
| Author |
Message |
Berk Oğuzülgen
Yönetici

|
|
Post subject:
|
|
|
Gövdeyi birleştirdim;
Bu arada bu modeli yapcaklara bir uyarı. Elevator ile kanatların açısında uyumsuzlık var...yani ne kadar özenirseniz özenin model önden yamuk duruyor kalıp kaynaklı olarak. Bunu engellemek için biraz eğip büktüm Olmuşmu bilemiyorum??
Şimdilk bukadar... |
|
| Sat Jan 24, 2009 9:09 pm |
|
| |
| Author |
Message |
ceb76
Level 1

|
|
Post subject:
|
|
|
Eh olduğu kadarı gayette iyi olmuş, elinize sağlık Darısı benimkinin başıma, ancak önümüzdeki hafta sonuna doğru başlıyabileceğim bu gidişle...
Kolay gelsin  |
|
| Sat Jan 24, 2009 10:24 pm |
|
| |
| Author |
Message |
Tarık SOYLU
Level 3

|
|
Post subject:
|
|
|
bu kadar hızlı işte hatalar olsa bile sorun değil aslında.. kaldıki o kadar önemli bir fark yok zaten olmuş. ellerine sağlık... _________________ İnsanlara güleryüz decali üretilmiştir. Ama altına beyaz atmak lazım  |
|
| Sat Jan 24, 2009 11:35 pm |
|
| |
| Author |
Message |
bulut gezer
Yönetici

|
|
Post subject:
|
|
|
Kardeşime bak be en sevdiğim uçağın modelini tekrar yapıyor bu arada istanbul'a gelirsem senin yaptığın bu rj'lerden birini alacam haberin olsun am senden bir rj daha yapmanı istiyorum oda bu:
Hatta Tarık abiden bunu görmeyi isterim
Gökhan abimede bu yakışır
 |
|
| Sun Jan 25, 2009 8:10 am |
|
| |
| Author |
Message |
JFCB89
Level 2

Joined: 26 Jan 2009 Posts: 67 Location: Malden, The Netherlands
|
|
Post subject:
|
|
|
Hey berk,
That's a nice kit you have got there! I've build that one myself as you may know.
As the Bae 146 TNT. It's exactly the same aircraft, but i think you already noticed!
Good luck, and i'm looking forward to your final result!
Regards,
Jordy |
|
| Thu Jan 29, 2009 12:58 am |
|
| |
| Author |
Message |
Gökhan Eren
Level 4

|
|
Post subject:
|
|
|
Gözümde büyümese alacam iki tane 85 de ama yapamıyorum Bulut.AMD de dekalim de saklı vaziyette.
Helal Berk senden üç model bekliyorum bu projede kardeşim,biri de sana geçen istihbaratını verdiğim model olsun lütfen...  _________________ Üretenler bir adım öne çıksın
Üretmeyenler;
İSTİKAMET SAĞINIZ DAĞILIN MARŞ MARŞ!!! |
|
| Sat Jan 31, 2009 3:13 pm |
|
| |
| Author |
Message |
Tarık SOYLU
Level 3

|
|
Post subject:
|
|
|
projeler açık edilmiş... senin için yaparım bir güzellik... şu yoğunluğumu bir atayım ilk yapacağım model.. _________________ İnsanlara güleryüz decali üretilmiştir. Ama altına beyaz atmak lazım  |
|
| Sun Feb 01, 2009 2:50 am |
|
| |
| Author |
Message |
Berk Oğuzülgen
Yönetici

|
|
Post subject:
|
|
|
Modeli yarışmaya yetiştiremedim... Zaten bizim modelleri oylamaya katmadık..Kaldığım yerden devam..
Motorların kalıp izlerini doldurdum tamiya ile. Tesviye edip birleştirdim...
 |
|
| Mon Mar 09, 2009 4:43 am |
|
| |
| Author |
Message |
Berk Oğuzülgen
Yönetici

|
|
Post subject:
|
|
|
Gövdede bazı boşluklar vardı, ayrıyetten kanat - gövde birleşimi beni yordu. Mr dissolved ile buraları hallettim. Ayrıca tüm kapılar kapandı yine dissolved ile...
 |
|
| Mon Mar 09, 2009 4:47 am |
|
| |
| Author |
Message |
bulut gezer
Yönetici

|
|
Post subject:
|
|
|
| Kardeşim şu rj modllerinden 100 tane hepsine bıkmadan yorum yazarım bayılıyorum şu uçağa ama bu modeli sana bırakmıycam bundan sonra yaptığın bir rj benim. |
|
| Mon Mar 09, 2009 8:21 pm |
|
| |
| Author |
Message |
Berk Oğuzülgen
Yönetici

|
|
Post subject:
|
|
|
Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba... /
Yurtdışında olduğumdan ötürü uzun bir süre modellerle ilgilenemedim. Gelir gelmez de yarıda bıraktığım modellere devam ettim. Modelin astar aşamasını takiben 3 gün boyunca ince katlar halide gunze H1 ile gövdeyi boyadım. Sonuç tatminkar. Fakat hala beyazın sıcaklığı ile ilgili endişem var.
Hello everyone.
it's ages since i last posted a message on forum. I was in U.K for 7 seven months that's why i could not post a message on forum. Anyway; Shortly after i came back the Turkey i started to working on my models i did not complete. Following the primer process, i applied very light coats Gunze H1 for fuselage during the last 3 days. However, i must confess that i'm satisfied with results. I have a little concern with regards to warm of the white.
 |
|
| Wed Apr 21, 2010 10:24 pm |
|
| |
| Author |
Message |
Tarık SOYLU
Level 3

|
|
Post subject:
|
|
|
beyaz beyaz işte Berk aslında beyazda abrtıyoruz ama neticede sonradan üstüne gelenler ile üzerinde yapılan işlemler o beyazı daha net yapıyor...
kolay gelsin... _________________ İnsanlara güleryüz decali üretilmiştir. Ama altına beyaz atmak lazım  |
|
| Thu Apr 22, 2010 9:36 am |
|
| |
| Author |
Message |
Big Kev
Level 1
|
|
Post subject:
|
|
|
Looks good! The warmth of the white is OK, but in your photos it looks more like a very light grey than white. Not using pure white is recommended in smaller scale in my opinion, but suspect this is too grey.
Kev |
|
| Sat Apr 24, 2010 1:58 am |
|
| |
| Author |
Message |
Berk Oğuzülgen
Yönetici

|
|
Post subject:
|
|
|
Tarık hocam aslında pek memnun olmadım son ince bir kat daha attım bu sefer tam oturdu. Memnun oldu bu kez.
Hi kev
Basically following my post, i applied another thin coat of white. However, this time i applied Tamiya X2. Speaking for myself final result is fulfilling. Please also kindly note that i can't adjust my camera's white balance. Furthermore, before applying white, i airbrushed Tamiya grey primer. That's why it looks like a bit grey But as i said before, with the last final coat, i'm better off  |
|
| Sat Apr 24, 2010 2:34 am |
|
| |
|
|
|
 |
Page 1 of 2 |
Goto page 1, 2 Next
|
| |
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
 |
 |
 |
|
|
|