Airlinermodellers Forum
Airliner Modelling Alliance
FAQ | Search | Memberlist | Usergroups | Register | Log in 

Airlinermodellers Forum Forum Index » incelemeler / Reviews » Revell Boeing 737-800 ''Air Berlin & Sobelair''  

Post new topic   Reply to topic
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Berk Oğuzülgen
Yönetici

PostPost subject: Revell Boeing 737-800 ''Air Berlin & Sobelair'' Reply with quote

Kit: Revell

Ürün kodu / Product Number: 04202

Ölçek / Scale: 1/144

Dekaller / Decals: Daco Products

Üretim yılı / Production date: 2003

Zorluk Derecesi / Skill: 3

Toplam parça / Total Parts: 64

Uzunluk - genişlik / Length - width: 27,0 - 24,6 cm

Sonuç / Conclusion:

Revellin bu kiti olduça kaliteli. Açıkcası Boeing 737-800 yapılmak isteniyorsa başka seçeneğimizde yok. Kitin eksi yönlerinden biri, wingletler... Wingletler'in şekli doğru değil. Eğer modeli winglet ile yapılmak isteniyorsa, şekli düzeltilmeli. Ayrıca gövde ile kanatların birleştiği alt kısımda biraz sorunlu. Buna karşılık, dekaller her zaman olduğu gibi çok kaliteli...

This revell kit is good quality. In fact, we have not another kit maker option, if we decide to built boeing 737-800. One of the negative side of it is winglets. Winglets shape are not accurate.İf you want to built it with winglet, you ought to correct them. Furthermore, bottom section where the wings and fusalage join, is another problem. However, as always decals are top quality

Fri Aug 29, 2008 8:00 pm
View user's profile Send private message

Author Message
Berk Oğuzülgen
Yönetici

PostPost subject: Reply with quote

Fri Aug 29, 2008 8:05 pm

Author Message
Gökhan Eren
Level 4
Level 4

Berk daha bitmedi mi bu? Very Happy
Fri Aug 29, 2008 8:50 pm
View user's profile Send private message MSN Messenger

Author Message
Berk Oğuzülgen
Yönetici

Bitmedi... Very Happy Biteceğine bir tane daha alarak ve ona da başlayarak 2 ye katladım uğraşma zamanını
Fri Aug 29, 2008 8:57 pm

Author Message
doganciftci
Level 1

Bu modeli gördükçe içim gidiyor. Sitede yapmamam gerektiğini görmeme rağmen selülozik tiner ile boya çıkarmaya çalıştım. Kendimce elimi çabuk tutup kurtulacaktım boyadan ama sonuç malum. Kağıt gibi oldu uçağın gövdesi. Bir yandan gülüyorum kendime bir yandan da üzgünüm tabi. Bir gün mutlaka bu modeli tamamlayacağım inşallah. THY dekali bile almıştım Sad
Hocam sizce bu modelin o iki büyük gövde parçasını ayrıca temin edebilir miyim? Hiç umudum yok böyle bir şeyin olacağından ama yine de sormak istiyorum.
Mon Mar 29, 2010 2:28 am

Author Message
Berk Oğuzülgen
Yönetici

Doğan Bey;

Öncelikle sitemize hoşgeldiniz.

Herşey tecrübe ve ''başa gelme'' ile sabittir. Bence bu yaşadığınız tecrübe ileride size büyük katkılar sağlayacak. Biz de modelciğimizin başında neler yaptık neler. Ben de tıpkı sizin gibi ilk modelimin boyasını selülozik tinerle çıkarmaya çalışmış yaşadıklarıızı yaşamıştım. O yüzden sizi anlıyorum. Bizim siteyi kurmamızın başlıca nedeni yeni başlayan herkese yardım etmek. Forumumuzda usta yada çok bilmişler yoktur o açıdan rahat olun Smile

Gövde parçasını temin etmeniz sanırım mümkün değil. En azından Türkiye sınırları içinde... Fakat bir 738 yapmına başlamış, daha sonra vazgeçmiş ve bir kenara kaldırmış modelci dostlar yardım edebilir. Bence modeli yeniden alıp işlere yeniden başlayabilirisinz. Eski modeldeki parçaları da yedek parça olarak kullanabilirsiniz.

Şu an Türkiyede değilim. Fakat olsaydım size hazır birleşmiş bir gövde gönderebilirdim...
Mon Mar 29, 2010 3:44 am

Author Message
Geneben
Level 1

Boya çıkartmak için (akrilik veya enamel fark etmiyor) FREN HİDROLİĞİ kullanmak gerekiyor. boyası çıkarılacak parça hidrolik dolu bir kaba atıldıktan bir kaç saat sonra bütün boya çözülür ve plastiğe hiç bir şey olmaz.
Ancak hidrolik pahalı bir madde Smile......bütün bir B737 gövdesini batırmak için gerekecek miktarı harcayana kadar yeni kit almak daha ucuz olabilir. Daha çok tekrardan boyanması istenen veya hatalı boyanan parçaları tekrardn boyamak için daha mantıklı (motorlar, iniş takımları gibi).

Hidroliği boyanın üzerine sürüp bekleyerek nasıl olur, boya çözülür mü, denemedim ama....tamamen içine atarak çok kere boya çözdüm.
Mon Mar 29, 2010 12:15 pm

Author Message
Berk Oğuzülgen
Yönetici

Aynı şekilde ms muscle fırın temizleyicisi de kullanılabilir. Kutusu 4-5 ytl arasında olup hidroliğe göre nispeten daha temizdir. Tüm gövdeye uygulayıp 15 dakika bekledikten sonra su ile yıkamak kafidir. Gerektiğinde yeniden uygulanabilir. Ama kullanırken ya acık havada uygulamak yada banyoda uyguluyorsanız maske eldiven ikilisi şart. Feci öksürtür Smile

Geneben hocamın söylediği gibi hidrolikte aynı şekilde etkili. Fakat fiyatı bilemiyorum Smile
Mon Mar 29, 2010 4:17 pm

Author Message
Geneben
Level 1

Mr. Muscle fırın temizleyiciyi hemen deneyeceğim.....tamamen soymam gereken bir A320 var Smile
Mon Mar 29, 2010 4:34 pm

Author Message
doganciftci
Level 1

Çok teşekkür ederim hocam ilginiz için. Şu sınavları atlatayım iyi geçerse kendimi bu modelin yenisiyle ödüllendireceğim inşallah Smile kötü geçerse de moralim düzelsin diye alırım galiba Smile Her şey aceleciliğim yüzünden oldu malesef.

Bu zaman zarfı içerisinde umarım sprey astar da gelir Ankara'ya.

Ayrıca boyayı da sprey almak istiyorum fırça ile hoş olmuyor malum. Forumda bir yerde Akçalı marka sprey boyadan bahsedilmiş hocam onu nereden temin edebiliriz? Her sprey boya ile olmaz sanırım plastik için üretilenlerden olmalı. Ankarada bu akçalı marka boyaları nerede bulabilirim acaba bilginiz var mı? Tamiya'nın sprey boyaları biraz pahalı gibi geldi bana.
Mon Mar 29, 2010 11:48 pm

Author Message
egesay
Level 2
Level 2

Doğan Bey sprey astarı ankarada koçtaştan temin edebilirsiniz ayrıca birçok renkte sprey boyada orada mevcut fiyatlarıda 8.5 tl civarında boyaların ama akçalı spreylerden yok Raykon marka mevcut ancak ben bu ürünlerden memnunum sizede öneririm kolay gelsin şimdiden.
Tue Mar 30, 2010 12:44 am

Author Message
Berk Oğuzülgen
Yönetici

Doğan bey

Bencede tamiya spreylerini seçmemeniz yerinde.. Zira kendisi pek ekonomik değil. Akçalı boyaları nalburiyelerden temin edebilirsiz. Ayrıca sprey boya olduktan sonra her boya ile boyama yapabilirsinz. Ama akçalı ve duplicolor seçmenizi öneririm.

Ayrıca fırça ile çalışmayacak olmanız modelinizin kalitesini yükseltecektir. Forumda Bulut gezerin modellerini incelemenizi öneririm. Kendisi sprey boya (akçalı) ile çalışır.

Kolay gelsin...
Tue Mar 30, 2010 12:48 am

Author Message
doganciftci
Level 1

Egesay ve Berk hocam çok teşekkür ederim.
Tue Mar 30, 2010 8:31 pm

Post new topic   Reply to topic    Page 1 of 1

Airlinermodellers Forum Forum Index » incelemeler / Reviews » Revell Boeing 737-800 ''Air Berlin & Sobelair'' All times are GMT + 3 Hours

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum