|
| Author |
Message |
egesay
Level 2

|
|
Post subject:
sıvı putty kullanımı |
|
|
arkadaşlar internette bir çok putty sıvılaştırma yöntemi var ancak incelitp sürdüğümüzde benim boşluklarım kapanmıor bir türlü yada kapanıncada çok kalın oluyor bunuda zımpara yaparak düzeltiyim derken olduğu gibi kalkıyor acaba bu sorunu önlemek için siz neler yapıyorsunuz? _________________ ..::If it is not BOEING I'm not going::.. |
|
| Wed Apr 01, 2009 9:33 pm |
|
| |
| Author |
Message |
Berk Oğuzülgen
Yönetici

|
|
Post subject:
|
|
|
Egesay;
Öncelikle hangi putty'i kullandığınız ile başlayalım. Malumunuz, piyasada bir çok putty mevcut. Eğer Tamiya Basic type putty kullanıyorsanız bu putty'i revell yapıştırıcı ile bir kap içinde karıştırarak inceltebilirisiniz. İnceltiğiniz putty'i fırca yardımı ile gerekli alana tatbik edebilirisiz. Yanılmıyorsam bahsi geçen bu putty'i aseton ile inceltmek de mümkün.
Bir diğer putty ise gunze dissolved putty olarak tabir edilen yani inceltilmiş puttydir. Bu putty anlaşılacağı üzere beyaz renkte olan ve inceltilmiş bir puttydir. Ama bu biraz fazla çökme yapmakla beraber en güzel özelliği özellikle kanat birleşim yerlerinde zımparaya gerek kalmadan tesviyeye izin vermesidir. Eğer çok küçük çatlaklar var ise bu putty de aseton vasıtası ile inceltilip yüzeye sürülebilir. |
|
| Fri Apr 03, 2009 3:55 am |
|
| |
| Author |
Message |
egesay
Level 2

|
|
Post subject:
|
|
|
berk hocam bendeki putty vallejo'nun beyaz puttysi sanırım bundan kaynaklanan bir durum çünkü inceltesemde pürüzlü oluyor.galiba tamiya alıcam ben sonucunda.ilgilndiğin için çok teşekkür ederim hocam saol. _________________ ..::If it is not BOEING I'm not going::.. |
|
| Fri Apr 03, 2009 6:37 pm |
|
| |
| Author |
Message |
Berk Oğuzülgen
Yönetici

|
|
Post subject:
|
|
|
| Vallejo Putty'i bende denedim ama çöpe attım zira hiç verim alamadım. Dediğiniz gibi oluyor...Hobbytimedan dissolved putty'i almanızı öneririm ozaman. Zaten putty kullanımı ile ilgili bir makale hazırlıyorum oradan da takip edebilirisiniz. |
|
| Fri Apr 03, 2009 8:00 pm |
|
| |
| Author |
Message |
egesay
Level 2

|
|
Post subject:
|
|
|
kesinlikle katılıyorum size çok kötü bir putty ne yaptıysam olmadı yani.gerçekten çok yararlı bir makale olur biz yeni başlayan modelciler için merakla bekliyor olucam makalenizi. _________________ ..::If it is not BOEING I'm not going::.. |
|
| Fri Apr 03, 2009 8:55 pm |
|
| |
| Author |
Message |
egesay
Level 2

|
|
Post subject:
|
|
|
birde hocam bu dissolved putty'yi nasıl kullanıcaz acaba fırça yardımı ile sıvı putty uygulaması gibimi yapıcaz acaba? _________________ ..::If it is not BOEING I'm not going::.. |
|
| Fri Apr 03, 2009 8:58 pm |
|
| |
| Author |
Message |
egesay
Level 2

|
|
Post subject:
|
|
|
berk hocam yardımınız için çok teşekkür ederim dissolved putty'yi temin ettim ve çok güzel bir sonuç elde ettim yardımınız için çok teşekkür ederim _________________ ..::If it is not BOEING I'm not going::.. |
|
| Sat Apr 11, 2009 2:43 am |
|
| |
| Author |
Message |
serc3m
Level 1
|
|
Post subject:
|
|
|
arkadaslar ben de valejo kullanıyorum ama cok kotu.
yuzeyde tutunmuyor. kac numara zımpara kullandıysam farketmedi,
puruzlu yuzey bırakıyor.
yaptıgım modelede cok basarız oldum gibi duruyorr.
sonucları siteye ekleyecegim. |
|
| Sat Jul 11, 2009 12:57 pm |
|
| |
| Author |
Message |
egesay
Level 2

|
|
Post subject:
|
|
|
sercem hocam valejo puttyi direk çöpe at derm sana bukadar iğrenç birşey olamaz Berk hocamın bana önerisi çok işime yaradı sende dissolved putty kullanırsan kusursuzu bulabilirsin nerdese  _________________ ..::If it is not BOEING I'm not going::.. |
|
| Sun Jul 12, 2009 2:41 am |
|
| |
| Author |
Message |
serc3m
Level 1
|
|
Post subject:
|
|
|
evet, valejo tek kelime işe çöp. acıkcası cok bilgi sahibi olmadıgımdan hobbytime dan bi tane putty istedim sagolsunlar onlarda bana valejo gonderdiler:)
butun boyayı sökmek zorunda kaldım. tesviye için ne yaptıysam hepsi yuzeye cıktı. bu kadar kotu olur yani.:)mecburen içime sinmedi ve boyayı sokmek zorunda kaldım.
daha once kullandıgım hırdavatcıdan alınan çelik macunu ile daha iyi sonuc almıstım:) oyle soylıyeyım.
bu arada dissolved putty gunze amrka degil mi?
ya da baska markası var mı? |
|
| Mon Jul 13, 2009 10:50 am |
|
| |
| Author |
Message |
Gökhan Eren
Level 4

|
|
Post subject:
|
|
|
Evet doğrudur,Mr.Hobby;
 _________________ Üretenler bir adım öne çıksın
Üretmeyenler;
İSTİKAMET SAĞINIZ DAĞILIN MARŞ MARŞ!!! |
|
| Mon Jul 13, 2009 4:07 pm |
|
| |
|
|
|
 |
Page 1 of 1 |
|
| |
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
 |